Bbananenbrood
Wat kies jij als tussendoortje? Fruit, koek of een hand noten? Waarom niet alle drie! Met dit recept voor bananenbrood met noten kun je alle kanten op. Je kunt het nemen als tussendoortje, maar ook als ontbijt. Er zit geen suiker in, maar dankzij de honing, kokos, rozijnen en noten is het zoet genoeg. Met een plak bananenbrood kun je het wel even volhouden. Je kunt het bananenbrood bakken als cake of als cupcakes, die je makkelijk ergens mee naartoe kunt nemen. Kijk hier voor meer makkelijke en gezonde recepten op.
Nodig voor 1 cake of ca. 15 cupcakes
- 3 rijpe bananen
- 100 gram tarwebloem
- 100 gram amandelmeel
- 30 gram havermout
- 15 gram geraspte kokos (kant-en-klaar)
- 80 ml olijfolie
- 60 ml melk
- 2 eieren
- Hand rozijnen
- 50 gram gemengde noten
- 4 eetlepels honing
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- Snufje zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C (heteluchtoven). Prak de bananen tot een glad mengsel en voeg om en om iets ‘nats’ en iets ‘droogs’ toe, zoals olie of ei als nat product en bloem en meel als droog product. Roer alles goed door. De noten kun je in een zakje of een theedoek doen en door er met een deegroller op te slaan, maak je er kleinere stukjes van. Roer de noten en de rozijnen door het beslag. Wil je een cake bakken, doe het beslag dan in een ingevette cakevorm en bak de cake in ongeveer 40 minuten gaar. Maak je liever cupcakes, doe het beslag dan in cupcakevormpjes die je in een muffinvorm zet en bak de cupcakes in ongeveer 20 minuten. Wanneer de tijd om is, prik je er even in met een satéprikker. Komt de prikker droog uit de cake, dan is die gaar. Anders kun je ‘m nog een paar minuten in de oven laten staan.
Wil jij meer gezonde keuzes maken? Vitaal met Chris helpt je graag om een eetpatroon te ontwikkelen dat bij je past en dat je kunt volhouden. Neem gerust contact op voor meer informatie.