Kleurrijke wintersalade
Ook in de winter kun je prima een salade eten. Door er winterse groenten aan toe te voegen, zoals pompoen en rode biet, past die prima in deze tijd van het jaar. Eet ‘m bijvoorbeeld als lunchgerecht eventueel aangevuld met een boterham. Of voeg pasta, rijst of aardappel toe om ‘m als warme maaltijd te eten. Ook fijn: het is een makkelijk en snel gerecht! Door de kleuren is het zelfs een mooie salade om te serveren bij je kerstdiner. Dit is het recept voor één persoon:
Nodig voor 1 persoon:
50 tot 100 gram (veld)sla
125 gram champignons
1 gegaarde rode biet (kant-en-klaar te koop)
150 gram pompoenblokjes (kant-en-klaar te koop)
20 gram pompoenpitten
Balsamico crème
Werkwijze
Snijd de bieten in plakjes of blokjes. Doe hetzelfde met de champignons. Verwarm olie in een koekenpan en bak de pompoen hier 4 minuten in. Voeg de champignons toe en bak die mee. Rooster in een andere koekenpan zonder olie de pompoenpitten tot ze een mooie kleur hebben gekregen. Verdeel de sla over een bord en leg de bietjes daar bovenop. Voeg het pompoen-champignonmengsel toe. Je bepaalt zelf of je dat mengsel eerst nog even laat afkoelen. Garneer je salade met pompoenpitten en schenk er wat balsamico crème over. Meer tips en recepten vind je hier.
Pas je leefstijl aan in kleine stapjes
Wil je graag gezonder én makkelijk leren koken, dan geeft Vitaal met Chris je graag tips. Heb je plannen om jouw leefstijl grondig aan te pakken, maar weet je niet hoe je dit op een goede manier aan kunt pakken, dan kan het CooL-traject wat voor jou zijn. In een periode van twee jaar neem je steeds kleine stapjes naar een gezondere leefstijl. Doordat je kleine stapjes zet, hoef je niet meteen grote veranderingen door te voeren, terwijl de impact wel groot is. Hier kun je meer lezen over het CooL-traject..