logo Vitaal met Chris Emmeloord

‘Op naar een gezondere leefstijl!’ Zo begon Jenina haar zoektocht. Al een tijd tobde zij met klachten en medicatie, maar ze wilde niet afhankelijk blijven van medicijnen en besloot op zoek te gaan naar alternatieve manieren om haar klachten aan te pakken. Bij de huisarts kreeg Jenina het advies om haar leefstijl aan te passen en meer te bewegen om haar klachten te verminderen. Dit bracht haar bij Vitaal met Chris in Emmeloord, die haar begeleidde tijdens een GLI-traject (Gecombineerde Leefstijlinterventie).

Jenina van der Veen

Leefstijlcoach
‘Uit mezelf zou ik niet snel bij een leefstijlcoach uitgekomen zijn. Vooral omdat ik het ook niet echt kende,’ vertelt Jenina. ‘Ik kwam in een warm bad terecht. De begeleiding was zowel één-op-één als in groepssessies. Tijdens de sessies behandelden we diverse onderwerpen, van voeding tot stress, en we motiveerden elkaar om onze doelen te bereiken. We wisselden recepten uit via WhatsApp en moedigden elkaar aan om actief te blijven, vooral tijdens de pandemie. We bewogen in en rondom huis, zoals wandelen en fietsen. Hierdoor ben ik zelf ook meer gaan kijken wat er bij mij in de buurt is en waar ik kan bewegen.’

Succes
Inmiddels heeft Jenina het GLI-traject van twee jaar afgerond en met succes! Ze verloor maar liefst 20 kilo en veranderde haar eetpatroon drastisch. Waar ze eerst zonder veel nadenken boodschappen deed, maakt ze nu zorgvuldig lijstjes en koopt ze alleen wat ze echt nodig heeft. De verandering kostte in het begin moeite, maar al snel voelde het als een nieuwe gewoonte. Met trots vertelt Jenina: ‘Door mijn nieuwe leefstijl voel ik me fitter en energieker. Ik ga nu vaak ‘s ochtends zwemmen en heb zelfs onlangs meegedaan aan de wandelvierdaagse. Als je mij dat twee jaar geleden had verteld, had ik je uitgelachen.”

GLI-traject
‘Ik zou dit programma of vergelijkbare trajecten aan iedereen aanraden die worstelt met overgewicht en vergelijkbare problemen. Het is een intensief programma, maar ik heb er veel voor terug gekregen. Daarnaast had ik voor mezelf ook duidelijk waar ik het voor deed: mijn eigen gezondheid en het vooruitzicht mijn kleinkinderen zien opgroeien.’

 

Meer weten over het GLI-traject?

Wil je meer weten over het GLI-traject van Vitaal met Chris? Dit programma heet CooL, Coaching op Leefstijl. Lees er hier meer over.