logo Vitaal met Chris Emmeloord

‘Jarenlang heb ik gestruggeld met afvallen, van het ene dieët naar het andere. Ik heb bij diëtisten een programma gevolgd en ben bij  ziekenhuizen langs gegaan voor onderzoeken, maar niets hielp. Vanuit het ziekenhuis werd gezegd dat ik er maar mee moest leren leven.

Twee jaar geleden zag mijn moeder op Facebook een bericht over GLI (gecombineerde leefstijlinterventie). Zij heeft mij het stuk laten lezen en ik heb meteen een afspraak met mijn huisarts gemaakt om mijn mogelijkheden te bespreken. Gelukkig kon ik bij Vitaal met Chris beginnen met het CooL-programma.

Samantha de Ruiter

‘Mijn grootste doel was om 90 kg te wegen, zodat ik weer kon gaan paardrijden. Ondanks dat ik mijn grootste doel nog niet heb behaald, heeft het programma mij meer opgeleverd. Ik ben fitter geworden, ben nu twee keer in de week aan het sporten en op maandag wissel ik af met wandelen en in de gymzaal sporten. Verder wist ik al wel het een en ander over eten, maar ben door het programma nog bewuster geworden over hoeveelheden en gezondere keuzes. Tot slot is mijn slapen verbeterd en heb ik meer geleerd over mijn eigen prikkelverwerking en wat die voor invloed heeft op mijn gezondheid.’

 

Tips van groepsgenoten

‘Het traject was een zeer prettige ervaring. Ik heb veel geleerd door zowel uitleg en informatie als door opdrachten/huiswerk te doen. Tijdens de groepsbijeenkomsten heb ik ook veel geleerd en tips meegekregen van de groepsgenoten. Ook als het even wat minder was gegaan, dan werd er altijd naar de positieve kant gekeken, want er is altijd wel iets goed gegaan ook al is het zo klein als naar de bijeenkomst komen. Ook als je denkt alles te weten, zal je nieuwe inzichten krijgen of er juist achter komen dat weten en toepassen twee verschillende dingen zijn. Bij Chris zit je zeker goed. Hij heeft oog voor jou als persoon en je persoonlijke situatie. Het mooiste wat je leert en wat ik zeker nooit zal vergeten, is Kleine stapjes, Grote veranderingen’.

 

Meer over het CooL-programma

Wil je weten of het CooL-programma wat voor jou kan zijn? Klik hier.