Integrale benadering

Als leefstijlcoach laat ik je vanuit een holistische kijk zien wat de voordelen zijn van gezond gedrag. Ik help je om dat eigen te maken, zodat je zelf de leiding kunt nemen. Daarbij `draaien´ we tijdens onze afspraken aan drie knoppen: beweging, voeding en gedrag. Soms één voor één en soms tegelijk, maar altijd vanuit de integrale benadering dat alle leefstijlcomponenten elkaar versterken. Samen zoeken we naar de juiste invulling wat resultaten gaat geven voor de langere termijn. Het is aan jou om te leren hoe, wat en wanneer je iets doet. Met deze drie knoppen houd jij vanuit je eigen verantwoordelijkheid de controle over jouw leven, in goede en vooral in de moeilijke momenten van je leven. Zodoende gun ik jou een gezonde leefstijl, maar je zult er wel wat voor moeten doen.

Een paar voorbeelden:

  • gezonde voeding & voedingspatronen
  • bewegen & sporten
  • slaap van goede kwaliteit
  • stress & ontspannen
  • sociale omgeving
  • zwanger worden en zwangerschap
  • werk
  • ouder worden
  • omgaan met ziekte

Beweegplan

Het beweegplan bevat allereerst fysieke testen en metingen, die toegespitst zijn op jouw doelen. Je kunt dus altijd jouw eigen vooruitgang inzien en bijhouden. Stapje voor stapje bouw je zelf steeds meer conditie en energie waar jij wilt, waarbij we bewegen op een manier die voor jou verantwoord en leuk is en goed vol te houden. Zo voorkom je blessures en val je minder snel terug.. We streven samen voortdurend naar de juiste balans. Ik ben er bij waar nodig, maar doe het vooral zelf als je dat kunt.

Gedrag

De grootste uitdaging binnen de leefstijltrajecten ligt in je gedrag. Als je echt wilt veranderen, vraagt dat een investering in tijd, geld en energie. Daarnaast is het belangrijk om oude slechte gewoonten af te breken en gezonde gewoonten aan te leren en deze vast te houden. Dat vraagt onder andere om gezonde keuzes en doorzettingsvermogen. Om dat te kunnen doen heb je kennis, creativiteit en een intrinsieke motivatie nodig. Daar help ik jou bij. Daarbij hou ik rekening met je karakter, maar ook met jouw omgeving. Ik loop met je mee en ben op de juiste momenten een steuntje in de rug. Net zo lang tot jij zelf de juiste weg kent en je eigen pad gaat volgen en ik doe een stap terug.

Voedingsplan

Het voedingsplan start altijd met een analyse; eenvoudig als het kan en uitgebreid als het nodig is. In aansluiting op je beweegplan besteden we aandacht aan je voedingspatroon. Wanneer eet je, hoeveel, wat, hoe en waarom? Regelmatig meten we ook de lichaamssamenstelling om veranderingen te bekijken. Ook hier gaat het om balans zoeken in combinatie met je beweegpatroon en dat wat bij jou past en wat je leuk vindt, dan hou je het namelijk ook voor de langere termijn vol.