Recept voor poké bowl
Vind jij poké bowls er ook zo geweldig uitzien met al die verschillende kleuren groente? Je krijgt toch spontaan zin om je tanden erin te zetten! Bovendien kies je bij het maken van een poké bowl zelf wat je erin doet. Vitaal met Chris heeft een heerlijk vegetarisch recept voor je dat je als voedzame lunch of als avondmaaltijd kunt eten. Toch liever wat vlees? Voeg gebakken kipreepjes toe of kies voor tonijn of gerookte zalm. Dat kun je ook goed toevoegen als je na een beweeglijke dag of een sportuurtje meer eiwitten nodig hebt. Met een gekookt ei, vega wokreepjes of ongebrande, ongezouten noten kun je hiervoor vegetarisch variëren.
Voor 2 personen heb je nodig:
- 250 gram zoete aardappelen
- 200 gram rode bieten (voorgekookt)
- 175 gram broccoli
- 1 witte ui (middelgroot)
- 100 gram boerenkool
- 100 gram linzen (uit blik)
- Bakje hummus
- 1 hand pompoenpitten
- ½ eetlepel wittewijnazijn
- 1 theelepel ras-el-hanoutkruiden
- ½ theelepel kurkuma
- Beetje peper en zout
- Bakolie
- Stel de oven in op 180 ᵒC en verwarm ‘m voor. Was de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Doe bakpapier op een ovenplaat en leg de aardappelblokjes erop. Schenk er de olie overheen en strooi er peper, zout en ras-el-hanoutkruiden over. Bak de blokjes 15 tot 20 minuten in de oven. Roer alles na 10 minuten door elkaar. Na het bakken, zet je de oven uit, maar je laat de aardappels erin staan.
- Als de aardappels in de oven garen, snij je de broccoli in roosjes. Schil de stam en snij die in stukjes. Breng in een pan water aan de kook en kook de stukjes stam hier 3 minuten in. Voeg dan de roosjes toe en laat het nog 3 minuten koken. Giet de pan af en laat het deksel erop liggen.
- Schil de ui en snij die in stukjes. Doe wat olie in een pan, bak de uitjes en kruid ze ondertussen met de peper en kurkuma. Na een paar minuten doe je de wijnazijn erbij.
- Pak nog een pan, voeg olie toe en bak de boerenkool hierin tot die een beetje slinkt.
- Snij de rode bieten in stukjes.
- In een droge koekenpan kun je de pompoenpitjes roosteren tot ze een beetje beginnen te poppen.
- Verdeel alle ingrediënten en de uitgelekte linzen (warm of koud) per soort over 2 diepe borden. In het midden van het bord schep je hummus. De ui en pompoenpitjes verdeel je over de groenten. Eet smakelijk!